Mi kellene ahhoz, hogy végre Önmagadat válaszd?

Veled is megesett már, hogy reggelenként, amikor felébredsz, és eszedbe jut az előtted álló nap, rájössz, hogy legszívesebben egész nap az ágyban maradnál és aludnál? Esetleg szívesen ülnél be az autódba, és elmenekülnél minden elől, hogy a nyugalomba és egy problémamentes világba kerülj? Aztán valahogy mégis erőt veszel magadon, hogy felkelj, és elindítsd a megszokott napod. Az erő jöhet kötelességtudatból, esetleg egy várható anyagi jutalom ösztönöz, hogy újra beszállj a „mókuskerékbe”. Megígéred magadnak, hogy ezt a napot vagy ezt a feladatot még végig csinálod, de utána már igenis fogsz önmagadra figyelni. Szakítasz rá időt, hogy elindulj a változás útján.

Vajon miért várjuk meg, hogy gyakran az „élet” figyelmeztessen minket, hogy változtatnunk kell különben „baj” lesz? Folyamatosan szenvedünk és túléljük a minden napokat, ahelyett, hogy bevállaljuk a változást. A közösségi portálokon bármelyik pillanatban, amikor belépünk, ösztönző képeket, bejegyzéseket látunk, hogy éljünk a jelenben, és a nap minden percét élvezzük. Lehetséges ez? Van receptje a boldogságnak?

Diákkorodban te is úgy gondoltad, ha sokat tanulsz és diplomád lesz, akkor jól fogsz élni, és nem lesz semmi gondod? Lesz egy jól fizető állásod, és a szorgalmaddal meg tudod teremteni a megálmodott világodat. Aztán évek múltán azzal szembesülsz, hogy ülsz a „luxusautódban”, és visszapillantótükörbe nézve őszintén bevallod önmagadnak: hiába van meg minden anyagi jólét, belül mégis üresség van, és boldogtalan vagy. Valami hiányzik.

Mi lehet a baj? Mégsem tudtad jól a boldogság receptjét?

Hosszas töprengés után rájöhetsz, hogy talán önmagadra kellene több időt szánnod. Beépítesz hetente 1-2 óra énidőt, amikor csak önmagadra figyelsz, és azt csinálod, amit abban a pillanatban szeretnél. Ami TE vagy, ami csak RÓLAD szól. Elkezded, és úgy érzed: „Hogyhogy ez nem előbb jutott eszembe? Hogyan élhettem idáig enélkül?” Itt a lényeg az, hogy ezt rendszeresen csináld, és ne engedj a környezeted nyomásának, amikor emiatt esetleg önzőnek titulálnak téged. Az nem a tiéd, hanem valójában a saját, mélyben rejtőző tehetetlenségük, irigységük, amiért ők nem merik megtenni, amit te IGEN! Úgyhogy HAJRÁ! Állj ki végre Önmagadért, és tedd, amit tenned kell!

Ha el kezdesz figyelni a lelked hangjára, akkor meg fogja neked súgni, hogy mi a következő lépés, hogy megtaláld önmagad. Megmutatja neked a változáshoz vezető ösvényt. A lényeg, hogy ne add fel, és légy nyitott a változásra, engedd be az életedbe.

Ha mégis bizonytalan lettél abban, hogy merre tovább, arra is van megoldás. A mai információs társadalom világában néhány kattintás elegendő, hogy megtaláljuk a számunkra szimpatikus, hiteles, segítő szakembereket, megoldásokat. Válaszd a változást, válaszd igazán ÖNMAGAD, és az ehhez szükséges körülmények, eszközök automatikusan megtalálnak majd.

Scroll to Top