Koller Zsuzsanna

Párkapcsolati és önismereti mentor, Access Bars facilitátor, feleség, nő, anya, és boldog, kiteljesedett ember.

Eredetileg közgazdászként végeztem, és a pénzügyi szférában dolgoztam korábban. Mindig érdekelt, hogy az embertársaimnak valamilyen formában segítsek, így a bankban is először az ügyfeleknek segítettem tanácsadóként, majd a kollégáknak „értékesítés támogató”-ként, coach-ként.

Nagyon szerettem ezt a munkát, de a lányok születése után, az otthon töltött évek alatt merőben megváltozott az érdeklődésem.

Ráébredtem, hogy üzleti karrier helyett valójában sokkal inkább szeretnék segíteni másoknak is egy teljesebb, tudatosabb magánélet elérésében.

Ekkor találkoztam az Access Consciousness-el, melynek könnyedsége rögtön megragadott. Ennek hatására számos képzésen részt vettem és veszek részt azóta is folyamatosan, hogy minél több eszköz lehessen a tarsolyomban. Így most Access Bars facilitátorként oktatom is ezt a fantasztikus módszert, és többek között Access kezelésekkel, párkapcsolati coachinggal, és önismereti konzultációkkal segítem a hozzám fordulókat abban, hogy rátaláljanak valós önmagukra, és ezzel együtt képesek legyenek elérni egy tudatos, harmonikus életminőséget a magánéletükben, szülőként, és társként egyaránt. 

Misszióm, hogy minél több családnak, azon belül is édesanyának segítsek rátalálni arra az Önmagára, akivel Ő is szívesen néz szembe a tükörben.

Ezáltal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek, akik egy ilyen harmonikus, tudatosan működő családban nőnek fel, a későbbi felnőttkor elérésekor képesek legyenek egy hasonlóan boldog, tápláló párkapcsolatot, és kiegyensúlyozott családi életet megteremteni.

Mielőtt 11 éve megismerkedtünk Krisztiánnal, az életem nem volt túl rózsás.

19 éves koromban költöztem el a szüleimtől, amikor megismerkedtem az akkori szerelmemmel, akivel hamar össze is bútoroztunk, hiszen az első perctől kezdve úgy éreztük magunkat együtt, mint a borsó, meg a héja. Mélyen hittem, hogy ez az, amire mindig vágytam, és a holtunkig fog tartani. 6,5 év volt. Nagyon szerettük egymást, szépen éltünk együtt, de a végére úgy voltunk már, mint két jó testvér.

Megszűnt a szexualitás közöttünk.

Amikor ezt felismertük, tudtuk, hogy az lesz a helyes, ha külön folytatjuk tovább, mégis nehéz volt elengedni azt, akiről addig azt hittük, ő a másik felem. Egy ilyen tartós, szoros kötődés után teljesen elveszettnek éreztem magam.

Azt sem tudtam, hol vagyok a világomban, merre menjek, ki vagyok én egyedül, kihez tartozhatnék? Itt jött az a kétségbeesett periódus az életemben, amire sokáig nem szívesen emlékeztem vissza.

Annyira magányos voltam és elveszett, hogy minden áron kötődni akartam valakihez. Mindenkibe kapaszkodtam, aki csak kedves volt hozzám. Méltatlan helyzeteket, és komolytalan férfiakat találtam, akik mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ezen a rögös, fájdalmakkal és pofonokkal teli úton minél jobban megismerjem önmagam.

Most már tudom, hogy minden rossznak tűnő döntés hatalmas hozzájárulás volt ahhoz, hogy most tudjam, hogy ki vagyok valójában.

Ahhoz is, hogy olyan legyen a házasságom Krisztiánnal, amilyet mindketten megérdemlünk, és még annál is jobb, mint amiről kislányként álmodtam. Hálás vagyok minden hibáért, amit vétettem. Azért is, hogy megcsaltak engem, és én ezután újra és újra esélyt adtam; azért is, mert én is megcsaltam valakit, akit szerettem, és szembesültem azzal a bűntudattal, amit azóta tudom, hogy többé nem szeretnék átélni, mert nekem nem éri meg.

Minden botlásomért hálás vagyok, mert mind hozzájárult ahhoz, hogy megtaláljam Krisztiánt, és most tudjam Őt és magamat is becsülni.

Amikor mi megismerkedtünk, egyedül éltem, éppen vettem magamnak egy kis lakást, és elhatároztam, hogy elég a sok pofonból, nem akarok mindenáron valakit, jó nekem egyedül is. Összegyűjtöttem minden szempontot a tapasztalatok alapján, amit ebben az időszakban szereztem, hogy mi fontos nekem egy férfiben, milyen párkapcsolatra vágyom igazán. Ezt a listát eltettem egy dobozba, és nem is igazán törődtem vele, mert tudtam, hogy ha nem is most, de egyszer jönni fog, addig pedig jól érezhetem magam a bőrömben egyedül is.

4 hónap múlva érkezett az életembe Krisztián, akivel az első randi után tudtuk, hogy „megérkeztünk”. A harmadik randin elővettem a listámat, és ahogy elolvasta, magára ismert. Aztán ő is előhúzott egy listát a zsebéből, amin pedig én voltam.

Leírhatatlan érzés volt látni, és a bőrünkön érezni a tudatos teremtés/beteljesedő álom kézzelfogható bizonyítékát egymás személyében. Kikötöttünk tehát egymás mellett, és azóta együtt fejlődünk tovább.

A házasságunk alatt is sokat tanultunk önmagunkról és egymásról is. Együtt váltunk szülővé, két gyönyörű kislányunk lett, akiknek érkezése szintén felér a nagybetűs ÉLET Nevű Egyetem emelt szintű Önismereti Tanfolyamának következő kurzusával. J

Komoly mélyrepüléseink voltak a gyerekvállalás után. Nem sokon múlt, hogy megfeneklett a hajónk, amit addig elsüllyeszthetetlennek hittünk.

Aztán eltel ez a néhány viharos év, és beletanultunk ebbe is.

  • Megtanultuk, hogy nem lehet és nem is kell tökéletesen csinálni a gyereknevelést.
  • Megtanultuk, hogy hogyan tudunk egyensúlyozni az anya-aparobot üzemmód, és a nő-férfi szerepek között.
  • Kialakítottuk a saját, Koller-féle családi működésmódunkat, és ezen folyamat közben persze rengeteget hibáztunk.
  • Rájöttünk, hogy hogyan tudjuk nagyon hatékonyan megoldani az adódó problémákat. Kialakítottunk egy olyan kommunikációs rendszert egymással, amely segítségével a lehető legkevesebb konfliktusunk adódik.

Az volt a cél, hogy bármi adódik, lehetőleg NE bántsuk se egymást, se a gyerekeket a külső körülmények miatt.

És innen egyenesen vezetett az út idáig, hogy létrehozzuk ezt az oldalt. Kötelességünknek érezzük, hogy ezt a tudást, eszköztárat és tapasztalatot más családoknak is átadjuk. 

Koller Krisztián

Eredetileg trombitatanár és kamaraművész, kineziológus, önismereti és párkapcsolati mentor, férj, apa, férfi és kiteljesedett ember.

Az önismereti utam 12 évesen kezdődött.

Gyermekkorom óta mindig tudtam, hogy van valami több is ezen a fizikai valóságon túl. Nem igazán találtam a helyemet a Föld nevű bolygón.

A családomban is mindig úgy éreztem, hogy én vagyok az, aki folyton kilóg a sorból. Ez az érzés arra sarkallt, hogy belekezdjek egy önismereti kutatásba, hogy megtudjam, hogy hol a helyem a világban.

A szüleim engem zenei pályára szántak. Később kiderült számomra, hogy valójában ez nem az én utam volt, csak ők szerették volna az álmaikat rajtam keresztül megvalósítani. Mégis nagyon hálás vagyok, hiszen a zenének köszönhetően egyre jobban megismertem önmagam, és rátaláltam arra az útra, ami igazán nekem való.

Zenetanárként sok gyereknek segítettem, nem csak zenélni tanulni, hanem önmaguk megismerésében, a kiteljesedésben is. A tanítással töltött évek alatt elkezdett érdekelni a gyerekek lelkivilága, és azt láttam, hogy a zene mellett sok minden másban is tudtam nekik segíteni.

Mindeközben a szerelmi életem nem volt túl sikeres. A kapcsolataimban hibáztam, bukdácsoltam, nem találtam a helyemet. Azért, hogy ezt helyre tegyem magamban, és hogy a gyerekeknek még többet segíthessek, elkezdtem kineziológiát tanulni.

Rengeteg önismereti módszer elsajátítása után találtam meg a kineziológiát, ahol mindent megtanultam, amit csak ez a rendszer kínált.

A gyerekekkel való foglalkozás eredményeként kitaláltam, megteremtettem a Hatékony tanulás kineziológiával c. tanfolyamomat. Sok-sok évfolyamból, sok-sok szülőnek segítettem abban, hogy a gyermekének a problémája megoldódhasson.

Így 2007 óta foglalkozom a kineziológiával, és ezek alatt az évek alatt többszáz családnak járulhattam hozzá az életük könnyebbé tételéhez.

A gyerekek mellett a párkapcsolat is egy gyakori téma volt a hozzám fordulók körében, hiszen a probléma mögött, amivel a gyermekeket hozták hozzám, többnyire a szüleik problémája állt a háttérben.

Rájöttem, hogy itt is sikerrel tudom alkalmazni a házasságomban és a tanulmányaim, munkám során szerzett tudást és eszköztárat.

Amikor a kislányaink születése után úgy döntöttünk, hogy feleségem, Zsuzsi is segítő pályára lép, egyértelmű volt, hogy együtt, kéz a kézben alakítjuk ki a mindkettőnk tudását és hitvallását tartalmazó Tudatos Önismereti Rendszert. Immár 2018 óta közösen munkálkodunk azon, hogy a hozzánk forduló családok életét segítsük boldogabbá, jobban működővé, harmonikussá tenni.

Víziónk

Víziónk, hogy a munkánkkal hozzájárulunk egy boldogabb jövő, kiteljesedettebb társadalom eléréséhez, hiszen minden gyermek, aki harmonikus családban, boldog szülők szárnyai alatt nő fel, a későbbiekben nagy eséllyel fog kiegyensúlyozott párkapcsolatot, és egy saját, tudatosan működő, boldog családot alapítani.

Scroll to Top